ESSEF

ESSEF

Om bloggen

ESSEF (="SF") er en fællesblog om science fiction litteratur. Bloggen skrives af et (åbent) panel af danske science fiction fans. Vil du skrive med? Kontakt redaktøren på formand {at} sciencefiction . dk

Blogosfærisk undren

MetablogOprettet af Henning Andersen tir, december 06, 2016 17:14:33
Når jeg kommer lidt for godt igang, plejer min hustru at sige til mig: - nu skal du ikke komme for godt igang! Og så stopper det jo lissom dér, ikk'sandt? Hvilket kunne lede til spørgsmålet: - hvorfor egentlig ikke? Hvorfor ikke komme rigtigt meget igang? Og det er netop, hvad vi skal snakke lidt om.
Se! Rasmus Wichmann har (jo) oprettet en omgribende dot.org des ved&henrørende de fantastiske genrer (jeg var lige ved, at sige: - mv,), der ganske enkelt hedder
http://www.fanportalen.org/
Unge Wichmann er blevet benævnt "forfærdeligt barn" og "provokerende afslører" (begge dele frit oversat fra fransk), og det kan da godt tænkes. Men med Fanportalen har han da beriget alle, der er interesserede i de fantastiske genrer, med en indgang til hvad der foregår, skrives, blogges, podcastes, samt youtubeuploades af såvel kridt som kamel.
Genialt.
Det giver ikke stor mening, at opremse de sider - blogs - som Fanportalen portaler til, idet man blot kan "gå ind på den" og selv se. Blot kan man sige: - det er ret mange. Og på hver hjemmeside er der og end yderligere lænker til en farligt fjollet flere forslag.
Og nu er det så, at jeg kommer for godt igang:
Ingen - og som vi plejer at sige: "ingen" - der interesserer sig for de fantastiske genrer, ønsker sig at disse skal gå ind i den godnat (frit oversat fra Dylan Thomas). Alle - eller som vi plejer at sige: "alle" - ønsker sig et sprudlende, kreativt miljø, der aktivt deltager i en kreativ debat, sætter tingene på spidsen, øser af såvel forudfattede meninger, dybfølte ønsker og yilbundsgående analyser til oplysningens fremme og dialogens fortsættelse.
Har jeg ret? Ja, jeg har!
Nu er det (tilfældigvis?) sådan, at jeg følger med i hvad der lissom foregår på ihvertfald fem-syv af de hjemmeside-blogs, der kolporteres via Fanportalen. Jeg er ovenikøbet så avanceret, at jeg også efterlader kommentarer nede i feltet, hvor der står #"skriv en kommentar". Og det er åbenbart "avanceret", for så vidt som at det er swe ikke så mange andre der gør - ihvertfald er der langt imellem, hvorfor den sprudlende debat lissom ikke rigtigt kommer ud af hangaren.
Nu spørger jeg så migselv: - migselv, spørger jeg, - er det nu fordi debatten foregår i andre fora? Facebook er en mulighed (og der kommer jeg ikke), twitter, instagram, goodreads eller hvad ved jeg? Eller er det fordi ... ja, hvad?
Oprindeligt er jeg Københavner, og jeg husker udmærket hang-outs som Politikens Boghandel, Fantask og Faraos Cigarer. Der var "miljø", skal jeg huske at sige. Og det er da heller ikke utænkeligt, at der nu om dage findes steder for "the in-crowd", hvor det jeg efterlyser hér, mondænt passer behørigt the select few. Hvilket jeg ikke engang selv tror på, så meget mere som at fantastiske genrer ikke er noget specifikt københavnsk fænomen. Hvorfor den larmende tavshed til stadighed står i kontrast til det udtalte ønske om en livlig debat.
Prove me wrong!

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Henning tir, december 13, 2016 14:53:40

Hej Høyrup
Jeg er ret sikker på, at du har ret mht FB. På den anden side kan man sige, at der ikke egentlig foregår nogen debat. Their loss. - eftersom det der afleveres dér, er ultrakorte (øjeblikkelige) "blurps" om, hvad man liker eller ikke; og svarene er gerne noget med, at så tager man da fejl, fordi ...
Det skal nok være spændende, hvis man er til den idræt. Ovenikøbet har jeg set, at SFC har fået en FB-side/adresse (hvad det nu hedder), og en ny hjemmeside - der så til gengæld mangler et link til ESSEF. Jeg skal ha skrevet til webmasteren ...
MHT kommentarer på Tanker: - velbekomme. Jeg har ikke tænkt mig at stoppe med det, hvis jeg da har en kommentar. Jeg er også en værre bland-i-røv ovre på FraSortsand og hos A. Silvestri og på SciFiSnak og gider jeg lige (ja, jeg gør).
Men altså: - lige over med tak for kommentaren, og jeg giver dig ret!
Vi må se hvad der sker ...

Oprettet af M. Høyrup tir, december 13, 2016 13:33:27

Det er facebook der tager alle kommentarer og roder dem sammen i en grød hvor de er umulige at finde igen.
Jeg er SÅ glad for at du kommenterer på Tanker.