ESSEF

ESSEF

Om bloggen

ESSEF (="SF") er en fællesblog om science fiction litteratur. Bloggen skrives af et (åbent) panel af danske science fiction fans. Vil du skrive med? Kontakt redaktøren på formand {at} sciencefiction . dk

Returner, The Future Could Be History.

FilmOprettet af Lea Thume man, september 28, 2009 22:21:19

Returner, The Future Could Be History.

Udgivet 2002 Hjemmesiden nævnt på coveret er www.SonyPictures.com, men billederne er af Columbia og Tristar. I ved, Damen med lyset og Den flyvende hest.

En Eminent DVD, der absolut er et bekendtskab værd.

Jeg fald over den brugt en dag. Den er sprængfyldt med spændende vinkler og interessante ideer. Samtidig er den beskidt og med masser af seje kampscener og heltinden har den der irriterende bebrejdende japanske kvindestemme, der virkelig understrejer hele filmen.

Bag på filmen står der blandt andet:

"2084 - Menneskehedens dage er talte. Efter en årrække med voldsomme kampe er en invasionsstyrke fra rummet tæt på at ødelægge alt det, der er tilbage på jorden. Alt håb samler sig om guerillasoldaten Miri, som er nødt til at vende tilbage til fortiden for at ændre fremtiden... og tage jordens skæbne i sin hånd.

Miri får Miyamoto, som er en dygtig kampsports- og våbenekspert til at hjælpe sig, da der kun er 72 timer tilbage inden krigen mod invasionsstyrken fra rummet begynder. Byens værste kriminelle har taget kontrollen over et rumskib og har taget piloten til fange. Miri og Miyamoto er nødt til at befri piloten, inden rumskibene angriber jorden..."

Det er simpelthen en bragende spændende film, med masser af ironisk distance og Miri der opfører sig som en forkælet og sur skolepige det meste af tiden, for at presse Miyamoto til at hjælpe, er simpelthen guddommeligt irriterende, når hun altså ikke lige behager at opføre sig som den guerillasoldat hun er.

Der er flere lydspor, engelsk, italiensk, japansk og Spansk, men se endelig filmen på Japansk, ellers ryger timingen fuldstændig. Hvis I har mulighed for det, så hold jer også fra de danske undertekster. Englænderne har langt mere styr på det, hvilket man kan se hvis man ser filmen flere gange. De engelske tekster giver simpelthen mere mening end de danske.

Hvis I falder over filmen nogen steder er den klart en investering værd.

God fornøjelse.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.