ESSEF

ESSEF

Om bloggen

ESSEF (="SF") er en fællesblog om science fiction litteratur. Bloggen skrives af et (åbent) panel af danske science fiction fans. Vil du skrive med? Kontakt redaktøren på formand {at} sciencefiction . dk

Worldcon 2014 – Vi vil have den til London!

NyhederOprettet af Knud Larn ons, august 11, 2010 13:53:46

Hvert år stemmer fans fra hele kloden om hvor den kommende Worldcon skal afholdes. Som regel stemmer man om den con der skal komme om to år. Det er klart at der i afstemningsåret dukker en række bud op (seriøse OG useriøse – det er jo fandom!), men som regel er der et par bud som kommer i rigtig god tid, netop for at vise seriøsitet og engagement. London 2014 er et sådant tidligt og solidt bud, som vi i Norden bør sætte meget ind på at støtte op om. Vi har jo en åbenlys interesse i at Worldcon placeres tæt på os og ikke i USA eller Sydamerika fx

Jeg deltog selv i Worldcon da den sidste gang var på de britiske øer, Glasgow 2005, og det var den mest fantastiske convention jeg til dato har været på. Både som samler, som kritiker, som bog- og filmfan, som fanzineudgiver, og som Science Fiction Fan var det en ultimativ oplevelse. Jeg kom hjem med et meget bredere billede af Fandom, stakkevis af andres fanzines, og 14 kasser bøger og magasiner til samlingen. Jeg kom også hjem med et fantastisk netværk af andre fans med samme interesse som mig i genren, som jeg stadig skriver med, og jeg kom hjem med en forrygende energi til fortsat fandom arbejde. Uden Worldcon havde jeg ikke haft kræfterne ELLER kontakterne til at være programkoordinator for EUROCON 2007 i København. Jeg har ikke været af sted senere, for selv om Japan, Canada, Australien, etc. er spændende lande at besøge go møde science fiction fans i, så er det for langt væk, for dyrt at komme dertil. Også derfor håber jeg meget på London 2014!

Som nævnt er det ikke første gang briterne har stået for en (succesfuld) Worldcon. I 1957, 1979, 1987, 1995, og 2005 lå Worldcon her. Det kan altså det der med en Worldcon, briterne! Men siden 1957, hvor 268 fans forsamlede sig til Worldcon i London, har den ikke været i selve London. Dét vil briterne meget gerne ændre på med London 2014!

Det første bud blev officielt givet i årdette års Eastercon. Som der jo også ER skrevet om på flere blogs og fora efter Eastercon.

Det er ideen at London 2014 skal holdes i en helt ny kongresbygning, placeret i Londons gamle pakhusområde. Faktisk næsten præcist på nul-linien mellem den østlige og den vestlige halvkugle (længdegrad 0), helt ned til Themsen. Se billedet øverst. Det er et stort sted med masser af plads. Se evt mere på kongresbygningens hjemmeside. Lige ved siden bygningen af ligger en række gode hoteller og har sin egen togforbindelse (Lightrail, set I filmen 28 Weeks Later). Og går man over Themsen på den nærliggende gangbro kommer man direkte ind I et område med billige restauranter og overnatningsmuligheder.

Det er forventingen at London 2014 vil kunne samle omkring 6.000 science fiction fans, og det betyder mellem 15 og 20 samtidige programspor – i FEM DAGE! Arrangørerne har desuden åbnet op for at hvert deltagende land kan få sine egne programpunkter lagt ind i hovedprogrammet - hvis man ønsker dette… Oveni dette massive program, der inkluderer et filmprogram, kommer så salgsboderne (som er massive på en Worldcon), et omfattende kunstudstilling, fan udstillingsområder, og mere afslappende områder (I 2005 var der feks et fanzine-reading-room med tusindvis af fanzines man kunne bladre i). Informationer vil følge efterhånden som vi kommer nærmere på hjemmesiden.

Hvis London 2014 vinder buddet ved aftemningen I 2012, bliver dette formentlig også årets Eurocon. Eurocon/Worldcon nyheder bliver postet på Concatenations nyhedsside. Der er endda en lille YouTube reklame video her.

SÅ: Støt op om London 2014, meld dig ind via hjemmesiden, fortæl alle dine venner at DU er der i 2014 og at de også burde tage med, del YouTubeVideoen med alle du kender – og begynd at tænke over om ikke du har en ide til hvad Danmark kunne have af programpunkter på denne unikke science fiction festival! For det er jo også et unikt reklamevindue for danske science fiction fans og kritikere/ forfattere/ filmskabere/ tegnere/ musikere/ kunstnere at blive præsenteret her!

  • Kommentarer(1)//essef.sciencefiction.dk/#post65