Ekkorummet

Ekkorummet

Om bloggen

Aktuelle og uaktuelle kommentarer til science fiction og beslægtede emner - de steder hvor kunsten og videnskaben møder hinanden og tilværelsen - med lejlighedsvise musikalske og poetiske ekskurser.

Humlebæk - det lille middelaldermarked

BegivenhederPosted by Stig W. Jørgensen Fri, September 07, 2012 09:32:29

Middelalderen er moderne! I hvert er det populært at afholde og gå til middelaldermarkeder af forskellig slags, og det plejer da også at være hyggelig og lærerig familieunderholdning. Et fast højdepunkt hvert år midt på sommeren er det store Riddermarked ved Esrum Kloster der i min bevidsthed indtager en klar førsteplads, men Københavns Middelaldermarked i Valbyparken i pinsen har også vokset sig stort, og hvis man er i hovedlandet, er Horsens hjemsted for den kæmpemæssige Europæisk Middelalder Festival der lige har været afholdt i august.

Og så er der endnu et middelaldermarked der er en lige så fast familietradition som Esrum. Det er et lille lokalt et, faktisk så lille at det ikke optræder på Middelalderinfos arrangementkalender! Ikke desto mindre afholder foreningen Ridder Rune og hans lystige svende for sjette år i træk Humlebæk Middelalder Marked i denne weekend, 8.-9. september, på Bjerre Strand, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk.

Markedets beskedne størrelse plejer at opvejes af dets charme (selvfølgelig en ekstra charme hvis man genkender en borgfrue som ekspedient i et lokalt supermarked). Der er fri entré, så bor man i Nordsjælland eller Københavnsområdet og har planlagt en tur ad Strandvejen hvis solen skulle dukke frem i weekenden, er det da en mulighed lige at kigge forbi til et glas mjød og en tvekamp. Så må vi se i år om min søns armbrøst (der skyder med korkpropper!) der blev indkøbt på markedet sidste år, men ikke overlevede mødet med en dørkarm i årets løb, kan repareres af de lystige svende, eller om husets våbenbudget kan bære en nyanskaffelse.

Fra et tidligere år (fotos: Anya Nielsen)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lise A Sun, September 09, 2012 11:42:17

Okay, den var ny. Så har jeg også lært noget i dag.

Posted by Stig W. Jørgensen Sat, September 08, 2012 22:10:36

Antonia Hayes, der lægger billede og ryg til, angiver den fulde formel under kommentarerne her: http://www.flickr.com/photos/antoniapneumonia/2499769660/in/photostream/

Hvis formlen er forkert, vil det da interessere mig at vide ;-)

Posted by Lise A Sat, September 08, 2012 21:37:04

Det må være for sent på dagen. Hvordan er c = 1 / V my epsilon ?