Ekkorummet

Ekkorummet

Om bloggen

Aktuelle og uaktuelle kommentarer til science fiction og beslægtede emner - de steder hvor kunsten og videnskaben møder hinanden og tilværelsen - med lejlighedsvise musikalske og poetiske ekskurser.

Malerier fra Tusmørkelandet - Knud Larn på Galleri Nybro

BegivenhederPosted by Stig W. Jørgensen Fri, August 31, 2012 19:56:01

Knud Larn er en alsidig herre. Ekkorummets læsere kender ham måske især som en af science fiction-genrens danske kendere (og ivrigste samlere), tidligere formand for Science Fiction Cirklen, bladudgiver med meget mere. Men ud over at passe et ansvarsfuldt fuldtidsjob får Knud tid til mange andre aktiviteter end de science fiction-relaterede. I de senere år har han ikke mindst gjort meget ud af sit virke som kunstmaler. Knud Larn maler naivistiske billeder, ofte med kristne-religiøse motiver.

Her i september er der nu mulighed for at se Knuds billeder i et separatudstilling på Galleri Nybro i København (hvor Ole E. Petterson også har sin årlige udstilling, gerne i maj).

Små mænd kravler, løber, står, og går rundt på billedfladen. Billedfladen er gennemskåret af svævende skibe og ideelle landskaber med huse, tårne, og stilladser. Lyset vælter ned fra oven uden ophør, og under begivenhederne ligger det uudgrundelige mørke. Vi, figurerne, lever i midten, i tusmørkelandet. Snore, der bærer hele denne verdenskonstruktion, sidder godt fast oppe i himmelens top. Som om hele verden hænger i en tynd tråd deroppefra. Ofte er der også en frontfigur, der står i rammen og ser ud på os. Gestikulerer, markerer det, vi skal se og måske holder øje med hvem der kigger?

Sådan skriver en kritiker om Knud Larns malerier i den aktuelle kunstårbog 101 Kunstnere – 2012 redigeret af Tom Jørgensen. Bogen præsenteres på udstillingen i Galleri Nybro hvor Knud ifølge pressematerialet "udstiller nye farvestrålende malerier og sine karakteristiske stregtegninger. Der er som vanligt tale om fabulerende figurative malerier udtrykt i Knud Larns bevidst barnlige streg. Vi stopper op, smiler, og reflekterer lidt over den fortalte historie. I år domineres udstillingen af et par større lærreder som tiltrækker sig opmærksomhed. Disse tager afsæt i den voksne malers længsel tilbage til barndommens sikkerhed i forståelsen af verdenen omkring os."

Udstillingen løber fra den 7. til den 20. september 2012, der er fernisering fredag 7. september kl. 13-17, og der er i øvrigt åbent ti.-sø. 13-17. Kunstneren vil selv være til stede i hele udstillingsperioden.

LARN i København II
Galleri Nybro, Nybrogade 30, 1203 København K
7. september – 20. september 2012
Åbent tirsdag til søndag kl. 13-17
Gratis adgang

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Amg Sat, September 01, 2012 10:33:14

det må jeg se.