Ekkorummet

Ekkorummet

Om bloggen

Aktuelle og uaktuelle kommentarer til science fiction og beslægtede emner - de steder hvor kunsten og videnskaben møder hinanden og tilværelsen - med lejlighedsvise musikalske og poetiske ekskurser.

Ildenglen

FantasyPosted by Stig W. Jørgensen Mon, July 30, 2012 21:00:31

Som jeg nævnte fornylig, har jeg her i foråret haft den fornøjelse at oversætte Laini Taylors fantasyroman Daughter of Smoke and Bone, på dansk Ildenglen (første bind af trilogien Ønskekræmmerens datter).

Det er flere gange blevet spået at når vampyrbølgen ebber ud, vil engle være de nye dominerende skikkelser der viderefører paranormal romance. Taylors bog handler om den store umulige kærlighed mellem en djævel og en engel, men det ville være alt for simpelt blot at se den i forlængelse af vampyrromantik-bølgen. Ildenglen nyfortolker hele den traditionelle mytologi om himmel og helvede, såvel som det traditionelle skel mellem engle og djævle, i en sprudlende fantasyroman med picareske og cirkusagtige elementer.

Romanen er skrevet til unge læsere, men ældre aldersklasser kan med stort udbytte læse med. Sprogligt gør bogen en dyd ud af ikke at undervurdere sit publikum og viger ikke tilbage for et rigt og ofte usædvanligt ordforråd. Også sproget har gjort bogen til en fornøjelse at arbejde med. Jeg elsker de impressionistiske passager som her hvor en falden engel der har haft tungen lovlig langt fremme, giver udtryk for hvordan hovedpersonen smager: 'Hun smager som nektar og salt. Nektar og salt og æbler. Pollen og stjerner og hængsler. Hun smager som eventyr. Jomfruer i svaneham ved midnatstid. Fløde på en rævs tungespids. Hun smager som håb.'

Bogen udkommer på Bazar Forlag mandag den 3. september 2012 (rettet i forhold til det oprindeligt annoncerede).

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.