Ekkorummet

Ekkorummet

Om bloggen

Aktuelle og uaktuelle kommentarer til science fiction og beslægtede emner - de steder hvor kunsten og videnskaben møder hinanden og tilværelsen - med lejlighedsvise musikalske og poetiske ekskurser.

New Scientist Science Fiction Special

MedierPosted by Stig W. Jørgensen Tue, November 18, 2008 15:13:02

Blog Image

Jeg har tidligere linket til flotte astronomiske billeder på New Scientists hjemmeside. New Scientist har nu også en lille Science Fiction Special med et par ret interessante indslag.

Udgangspunktet er et indlæg af Marcus Chown om hvorvidt genrens dage er talte. Der er jo en sang der er hørt før, så det er ærlig talt ikke så ophidsende. En anelse mere interessant er replikkerne til diskussionen fra Margaret Atwood, Stephen Baxter, William Gibson, Ursula Le Guin, Kim Stanley Robinson og (Carl Sagans søn) Nick Sagan.

Så er der nogle minianmeldelser af fem nye science fiction-bøger, inklusive to der står på min liste over hvad jeg har tænkt mig at købe i nær fremtid: Saturn's Children af Charles Stross og Incandescence af Greg Egan. Anmeldelserne følges af en 'best of the rest'-liste med andre bemærkelsesværdig titler fra i år. Det er god inspiration for de læselystne. Allermest spændende er imidlertid listen med 'hotte' nye forfatternavne man bør holde øje med. Her præsenteres Sandra McDonald, Tobias S. Buckell, Walter H. Hunt og Josh Conviser. Med skam at melde har jeg ikke læst noget af en eneste af dem - faktisk er Tobias S. Buckell den eneste jeg har hørt om. Men det er jo lige præcis derfor de bliver præsenteret på denne måde ...

Til gengæld er der absolut intet nyt under solen i læserafstemningen om de bedste science fiction-bøger og -film. Man skal vist være ret ny i sin science fiction-interesse for at synes det er skæg at se 2001 og Blade Runner kåret til de bedste film, og Klit og Stiftelsestrilogien til de bedste bøger. Rundspørgen blandt New Scientists medarbejdere er til gengæld sjov, fordi de ikke kun er blevet spurgt om hvilke titler de elsker eller ikke kan fordrage, men også har fået mere originale spørgsmål som: Hvad er den mest uforståelige science fiction-bog du kender, og Hvilken science fiction-bog ville du anbefale din mor?

New Scientist Science Fiction Special kan findes HER.

  • Comments(1)//ekkorummet.sciencefiction.dk/#post21