Ekkorummet

Ekkorummet

Om bloggen

Aktuelle og uaktuelle kommentarer til science fiction og beslægtede emner - de steder hvor kunsten og videnskaben møder hinanden og tilværelsen - med lejlighedsvise musikalske og poetiske ekskurser.

Harry H. har forladt planeten

Science FictionPosted by Stig W. Jørgensen Wed, August 15, 2012 12:06:41

Den amerikanske, men meget kosmopolitiske science fiction-forfatter Harry Harrison, der de sidste mange år af sit liv var bosat i Irland, er gået bort, oplyser forfatterens hjemmeside. Harrison var i flere omgange bosat i Danmark og besøgte desuden landet ved mange lejligheder, blandt andet til festivaler i 1980 og 1996 sammen med sin nære ven Brian Aldiss. Harrison talte (gebrokkent) dansk og gjorde humoristisk brug af dansk (og de talrige andre sprog han beherskede) når han skulle navngive eksotiske fænomener i sine sjove og satiriske science fiction-romaner. I den kendte serie om The Stainless Steel Rat bærer galaksens angiveligt stærkeste drink det sære navn Lade Vandet, og en spillebog i samme univers udspiller sig på 'the prison planet of Skraldespand'.

Harry Harrison var ikke kun sjov. Hans dystre roman om overbefolkning fra 1966, Gør plads! Gør plads!, er en af genrens klassiske dystopier, og hans Eden-bøger fra og med West of Eden, 1984, gedigen underholdnings-science fiction om en alternativ verden hvor dinosaurerne overlevede og udviklede en intelligent race der konkurrerer med de første mennesker om herredømmet på Jorden.

  • Comments(1)//ekkorummet.sciencefiction.dk/#post139